Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Kdyby Cameron věděl, že po vystoupení z EU přestanu ve VB nakupovat (kvůli clům!), asi by si to rozmyslel.

Zatím to funguje tak, že když tam do 16 hod. objednám a přes PayPal zaplatím, tak to mám druhý den před polednem na stole.

Pak nám ale přibude tahanice s celnicí a kdoví jaké trampoty další. Dědkům, co už jen točí palci a píšou blogy, to vadit nebude. Ale co ti ostatní? A Britové na tom budu stejně.

Aby pak nemuseli pozdě honit bycha. ;-D

0 1
možnosti
ML

Mám za to, že společný evropský trh je pro všechny členské státy velkou výhodou. Tyto výhody převažují nad některými nevýhodami - třeba zasahování euro legislativy do suverenity jednotlivých států.

Mám však za to, že tato velká výhoda společného trhu bude převážena jedním zásadním zásahem eurobyrokratů - jakmile začnou diktáty kvót pro přijetí uprchlíků, v tu ranu to pojede zejména s menšími, ekonomicky nepříliš silnými státy rychle z kopce. Typicky krajiny Vyšegrádské čtyřky, ale i Bulharsko a Rumusko na tom budou tratit.

Máme totiž co dělat abychom uživili sebe a ne ještě vyžírky z Afriky. Protože jakou asi kvalifikaci mají tito uprchlíci? Jediné totiž co umí je vylézt na banánovník - tedy kromě bleskového množení se geometrickou řadou.

1 0
možnosti
PZ

P82a95v62e54l 15Z76e40m49a77n

11. 5. 2015 12:39

AHA, takže něco voličům slíbit, díky slibu vyhrát volby, a pak slib nedodržet považujete za správný postup ? 8-o 

to je přesně jak uvažují podvodníci a extremisté tj. (EURO)bolševici vašeho typu, FUJ 

bez karmy, samozřejmě Rv

2 2
možnosti
JC

Eurohujeři mají staženo ;-D. Ale zbytečně. Britanie z EU (zatím) nevystoupí, protože v referendu budou hlasovat hlavně ti, kteří se odchodu Britanie z EU bojí, neb se bojí, že by pak oni museli opustit Britanii. Nebo že by se jim aspoň zhoršily v Britanii podmínky.

Tříštění skleněného EUpaláce začne jinde.

0 0
možnosti
Foto

David Cameron po volbách řekl, že nechce, aby V. Británie vystoupila z EU, ale deziluze v EU je ve V. Británii na vysoké úrovni. Britové chtějí aby EU byla více konkurenceschopná, aby konkurence byla podpořena jednotným, volným obchodem, otevřenějším a méně regulovaném a méně

byrokratickým.  Aby EU byla flexibilně, pružně propojena se spolupracujícími národními státy a nikoliv na základě rigidity vše svazující politické unie. Pravomoci, aby byly předány od národních vláda směrem k EU, ale také obráceně. Aby EU potvrdila odpovědnost a pravomoc národních parlamentů.

2 0
možnosti
AG

Původní myšlenka společného trhu je skvělá věc. To co je dnes je naprostá katastrofa.

Nedivím se Britům, že chtějí z takového to svazku pryč.

A ještě dotaz. Proč by pro ně byl 1% příspěvek z HDP  do společné kasy EU výměnou za volný trh nevýhodný? Vždyť VB je dnes čistým plátcem do společné kasy dotací.

3 0
možnosti
PZ

P19a33v46e38l 17Z89e98m91a70n

11. 5. 2015 12:43

navíc Švýcarsko + Norsko mají malou vyjednávací sílu proti nedemokratickému nátlaku ze strany EU, tak se podvolily.

Když se k jednání přidá VB + případní další (od EU osvobozené) nebo odpadlé (např. Řecko) země, bude nutná změna systému...

2 0
možnosti
  • Počet článků 51
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1399x
Pracuji jako pedagog, vědec a zastupitel v UH. Na FF MU v Brně jsem vystudoval několik oborů. V doktorském programu se specializoval na ekonomické dějiny měst a obcí.

 

www.facebook.com/jan.zapletal.1272

Seznam rubrik