Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Na demokratické principy pan Kalousek nekašle a neplivl nikomu do tváře.

Principem zastupitelské demokracie je to že poslanec zastupuje voliče, kteří mu dali mandát-není to tak, že poslanec zastupuje všechny lidi-od toho je sněmovna složena ze zástupců různých stran.

Voliči TOP09 jsou většinově (tak jako já)nepochybně proti zavedení EET a je tedy v pořádku pokud pan Kalousek využije všech zákonných prostředků aby zavedení EET zabránil.

Naopak pan Kalousek by plivnul do tváře svým voličům a demokracii pokud by z boje proti EET vycouval.

0 0
možnosti
Foto

(Mé jméno je shoda jmen, nejsem autor.)

Nesouhlasím. Vláda se může obstrukci vyhnout spojením schválení zákona s hlasováním o své důvěře. (Musela by však zákon předložit znovu.) Koaliční partneři však takové spojení odmítají. To znamená, že mezi vládními poslanci (ČSSD, KDU-ČSL) existuje alespoň jeden, který zákon o EET podpořit nechce, ale zároveň nechce konec vlády. V takovém případě Kalousek postupuje správně, protože využívá slabosti vládního tábora.

1 0
možnosti
JC

Nové zákony se mají vydávat jen v krajním případě, hrozí-li z jejich nevydání občanům závažná újma. Ale naše sněmovna chrlí zákony jak drůbežárna vejce a jak to dobře, když to Kalousek aspoň trochu zdržuje.

0 0
možnosti

To je názor tak z 19. století. ;-D

0 0
možnosti

Nějak jsem si nevšimnul, že by filibustering v americkém Kongresu ohrožoval demokracii. Ona je to zbraň slabých (opozice) a se vzrůstající četností jeho používání se její efekt zmenšuje. Ani si nemyslím, že tuhle praktiku v krajinách českých vymyslel zrovna Kalousek, stačí zabrousit do historie a na YT si pustit Miroslava Sládka jak ve Sněmovně čte nějaký sazebník léčiv ... už někdy před 20 lety.

Zbytečně hysterčíte, pane autore.

1 0
možnosti
JZ

Neohrožuje. Neblokují se běžné zákony. A nelze srovnávat. Američané mají prezidentský systém vlády, nikoliv parlamentní.

0 1
možnosti
MN

Pan Kalousek je opoziční poslanec a dělá jen to, co v demokratickém státě dělali a dělat budou opoziční poslanci. Vzpomínám na doby, kdy byla v opozici ČSSD, jak dlouze a opakovaně řečňovala ve sněmovně, ke každému s prominutím prdu svolávala tiskovku, obracela se na Ústavní soud....

2 0
možnosti
SN

:-)......Souhlas!  Kalousek je liška mazaná, ten by úspěšně prošel každým režimem,( možná by přestoupil i k machometánům), jen kdyby z toho něco vyrýžoval !  R^R^R^

3 0
možnosti
JC

O tom nepochybuji. Ale obstruuje-li v padlamentu tvorbu dalších zákazů a příkazů, činí dobře.

0 0
možnosti
  • Počet článků 51
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1399x
Pracuji jako pedagog, vědec a zastupitel v UH. Na FF MU v Brně jsem vystudoval několik oborů. V doktorském programu se specializoval na ekonomické dějiny měst a obcí.

 

www.facebook.com/jan.zapletal.1272

Seznam rubrik