Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J54a79r14a 39R17a26n94k

18. 7. 2016 22:33

Vidite to docela realistickyR^

0 1
možnosti
JZ

Tak každej, kdo ví, jak to dopadne, je maňásek. Jedno jestli brexitář nebo bruselomil.

1 0
možnosti
JR

J64a67r98a 35R64a30n52k

19. 7. 2016 21:33

Nakonec - media jsou toho plna, ze to zde nidko pro pohodli ostatnich nepreklada, neni Vase vina, autore:-)

https://www.theguardian.com/business/live/2016/jul/19/imf-to-cut-global-growth-forecasts-following-brexit-vote-business-live

0 0
možnosti
MN

Ježiši, já jsem v první vteřině četla nápis: "Česká parta pokemonů a politiků ignoruje fakta o brexitu".

Totak ještě, aby i pokemoni ignorovali fakta o brexitu....

0 0
možnosti
VJ

Marné sny a vidiny, Rebecco, pravil Bois de Guilbert. A vy jste si to taky ve snu jen vycucal z prstu, autore.

1 1
možnosti
JZ

To, co dosud proběhlo, je pouhý začátek. Rozkolísání trhů teprve přijde a investoři jsou nemilosrdní. Všimněte si, že vlastní přání (Brexit ano/ne) jsem do textu vůbec neprojektoval.

1 0
možnosti
JC

J43i18r40i 42C96e36e

18. 7. 2016 10:48

Takže autor nejprve zkritizuje povrchní pop-ekonomy a pak pokračuje autorským popisem věštby z ranního lógru, resp. své vlatstní tužby, sny a projekce.

Na postup podle článku 50 Lisabonu zatím nikdo ani nepomyslel, vyjednávání jsou v daleké budoucnosti, ale všichni přesně ví, co bude dál...

V dřívějších dobách by leda všichni mohli jezdit po poutích a prodávat planety.

P.S.: v tom výčtu naivních pop-ekonomů zapomněl autor uvést chiliastu Sedláčka a vizionáře Prouzu.

3 0
možnosti
VS

Zdravím nového Nostradama;-D. Respektuji názor autora. Zajímavé je, že všichni (odpůrci i zastánci Brexitu) "ví", jak to dopadne, ale přitom neví, kdy vůbec UK požádá o aktivaci čl. 50. Ještě nedávno strašili ekonomickou krizí (aniž tu poslední byly vůbec schopni predikovat), propadem burz, kurzů, ... a ono +- se nic nestalo. Chvíli banky tvrdí, že ze City odejdou, za chvíli to dementují. A pokud použiji slova našeho pana premiéra - proč to dělají, vždyť to jenom slíbili voličům před volbami ... jako každé jednání je to o kompromisech, ale jaké budou? To ví jen nový NOSTRADAMUS.

4 0
možnosti
JZ

Přečtěte si 50 čl. Lis.smlouvy...

0 0
možnosti
ZB

Karma.Reálný pohled na věc.Mnozí brexitáři si naivně mysleli,že "migrantská verbež",tedy my "poláci", se bude hned pakovat a nastane blahobyt.Ted budou mít možnost zjistit,že vše není tak jednoduché jak jím ruzní lidoví oblbovači naslibovali.Británie už skutečně není světová velmoc a brexit není lék na tento mindrák...

4 1
možnosti
Foto

Brexit beru jako rozhodnutí v kompetenci GB. O tom žádná.

Nemohu však souhlasit s argumenty hlasatelů zářných zítřků GB po výstupu z EU, v mnohém máte totiž pravdu. Hned váš bod 1/ je stěžejní, který všichni hlasatelé exitů zcela opomíjejí.

Názory uvedených "ekonomů" neberu vážně, zejména paní Šichtařovou považuji výhradně za beletristku, protože když porovnáte její minulé kategorické a katastrofické prognózy, tak zjistíte, že je velmi úspěšná v kategorii pokus-omyl.

Vám: R^

6 0
možnosti
  • Počet článků 51
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1399x
Pracuji jako pedagog, vědec a zastupitel v UH. Na FF MU v Brně jsem vystudoval několik oborů. V doktorském programu se specializoval na ekonomické dějiny měst a obcí.

 

www.facebook.com/jan.zapletal.1272

Seznam rubrik