Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vidíte to, jako bolševik. Jestli by někdo měl umřít tak to rozhodně andělé EU, protože nevedou EU do silné Evropy, ale do brutálního zmaru.

1 0
možnosti

Vroucně zbožné přání jak by to mohlo a mělo vypadat, ale nebude. Správně, pane Hessi, popisujete současný stav EU, jako zoufalý a trapný. Na druhé straně však máte pocit, že na jednání s VB již čekají operativní, striktní a prudce nabušení vyjednávači? Kde by v situaci progresívního rozpadu vzali ty jistoty? Jejich strategie se bude odehrávat na úplně jiné úrovni. Uhrát co se dá. Za delší konec tahat nebudou. Jak říká starý Bois de Guilbert: Marné sny a vidiny Rebecco!

2 0
možnosti

To nejdůležitější je skutečnost,

že politici ve Velké Británii si váží hlasu všeho svého lidu a plně respektují jeho rozhodnutí.

Velký rozdíl oproti našim politikům, kteří ve své hloupé a tupé nadřazenosti si myslí, že právě oni jsou chytřejší, než ostatní občané a dokonce dosud od převratu v roce 1989 nebyli schopni přijmout zákon o obecném referendu občanů, který by umožnil našim občanům rozhodovat o základních otázkách vývoje naší společnosti.

Tím ovšem nemám na mysli okleštěný a omezený návrh zákona o obecném referendu pana Dienstbiera ČSSD, který je pro politiky nezávazný. Ten návrh je spíše urážkou pro většinu našich občanů.

2 0
možnosti
Foto

I EU hraje o hodně, především o svůj mediální obraz. Pokud bude tlačit na pilu, znechutí své občany natolik, že věrchušku EU přestanou brát a uznávat jako autoritu. Potom už vše, co EU udělá, bude v očích občanů špatně a EU skončí jako bolševici v Evropě před necelými třiceti léty.

2 0
možnosti

Nevím co je vám na tom tak divné.

Premiérka potvrdila, že bude respektovat výsledky referenda.

To je snad pozitivní.

Že je třeba vést s EU jednání a že ta jednání budou složitá, to asi také není nic, co by bylo v rozporu s čímkoliv.

Pochopitelně záleží na vůli obou stran a ne jen jedné.

Zatím se zdá, že si EU chce počínat jako manželka, jejíž manžel hodlá podat žádost o rozvod - bude mu to chtít pořádně osladit.

S tím toho ale britská premiérka moc nenadělá, tak bych jí chování druhé strany nekladl za vinu.

4 0
možnosti
Foto

Celá situace jen ukazuje na diletantismus britských politických elit. Na problém zadělal předchozí premiér David Cameron a Theresa Mayová se v tom teď všelijak plácá. Vrcholem je ovšem britský ministr zahraničí Johnson, který nedávno na návštěvě v Turecku sliboval, že Velká Británie se zasadí o přijetí Turecka do EU. ;-D

0 5
možnosti

Když se odchází z hradu, který se rozpadá, není třeba se bát pomsty těch, co zůstali. Ti budou mít mnohem více starostí s tím, až jim jednotlivé kameny budou padat na hlavu, nežli s tím, jak se mstít tomu, kdo včas odešel.

9 0
možnosti

R^ Souhlas. S tím se žádný nastrčený nabalzámovaný levičák nikdy nesmíří, neboť moc je oč mu běží mimo regulérní programy bez populistických vizí.

1 0
možnosti

Pane Zapletal jako zastupiteli za UH vám snad nikdo nemusí vysvětlovat,že se navenek musíte tvářit neústupně a zároveň vymýšlet kompromisy s opozicí.V čem se tedy liší pozice britského premiéra?Vy by jste možná hrál v její roli uplakánka, co nechtěně zdědil roli,kterou nikdo nechce dělat.Referendum dopadlo špatně a Británie v budoucnu dopadne také špatně!Libra a finanční trhy by pak na tuto pózu velice rychle zareagovaly.Takže co by jste jí jako zastupitel zastupiteli poradil?

0 1
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS