Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VM

Aha? Za tykadla na plakátech jsou dva roky na tvrdo a zničení státního symbolu za desetitisíce je umění a nemělo by se soudit? Pak už tomu vůbec nerozumím. I v tom, čemu se dnes říká umění, musí být nějaká morální a kulturní hranice. Toť můj názor na věc.

6 1
možnosti
JK

Kdo dostal dva roky za tykadla ? 8-o Pokud vím, dostal VPP, a to ještě vlastní vinou.

2 1
možnosti
MK

To, co popisujete, není umění, ale anarchie. Udělej cokoli, i sebe větší kravinu vůči společnosti, ale když to prohlásíš za umění, jsi z obliga. To umí každej blbec. Bude-li to přijato jako všeobecná norma, tak postoj odpovědných orgánů včetně soudní stolice bude spíše připomínat nový filozofický směr znázorněný zkamenělinou padající padajícího lejna na něčí hlavu za letu.

10 0
možnosti

Tito "umělci" ovšem vše moc překombinovali rozpižláním standarty, čímž jen dokázali, že invence zase tolik nemAJÍ. jINAK podle Jonnyho Rottena mají umělci Zemana vlastně rádi?;-D

0 0
možnosti
MN

Článek mě donutil hlouběji se zamyslet na hranicí toho, kde jde o uměleckou provokaci a kde jde o hulvátství a urážku státních symbolů, hrubou urážku osob.

S autorem bych souhlasila v tom, že nejlepší by bylo, těmhle "provokatérům" nedávat mediální prostor a reagovat na ně.

Ale jinak?.... Vyměněné postavičky na semaforech, aniž by byla poškozena významová barva signálu? - Proč trestat? Přebarvení tanku - symbolu porážky zločinného nacistického režimu a připomínka padlých za osvobození. To je trestuhodná urážka.

Kdyby tihle "performeři" vytovřili časopis karikatur Prezidenta Zemana - proč ne. Ale rpozstříhat symbol prezidenta, který byl symbolem i jiných českých hlav státu - to je urážka sttátního symbolu.

Mimochodem, moc by mě zajímalo, co by se stalo, kdyby někdo sejmul vlajku USA z její ambasády a spálil jí na veřejnosti. A co by se stalo, kdyby se tak stalo s vlajkou Ruska? Co s vlajkou EU? Co na to autore? Zaspekulujete?

4 3
možnosti
JC

Je mi vás líto, Mileno! Taky nepochopila...

1 2
možnosti
KT

Jeden z mála co chápe.R^

1 0
možnosti
JS

Čtu příspěvky a je mi smutno. Krásný fór s trenkami málokdo ocenil. Tady nejde o umění, ale o vtip. Nic víc za tím nehledejte.

2 6
možnosti
VS

trenky byl fór a já je podporoval, i když by si zasloužili "Darwinovu" cenu. Ale jejich následný krok včetně lhaní, že jim standarta uletěla, aby jsi pak rozstříhali a vydávali to za přiblížení lidu, to už je přes čáru. A dali opravdu každému kousek té standarty nebo někdo si byl rovnější?

0 0
možnosti
JK

Aha. Takže když vezmu krumpáč, rozmlátím sousedovo auto a pak to prohlásím za performanční umění, namám platit škodu, ale být oslavován ? 8-o

7 2
možnosti
Foto

A oni nebudou platit škodu?

0 0
možnosti
TM

T58i30b65o55r 13M22a51s50n62ý

30. 6. 2016 20:27

Ztohoven jsou umělci? A jaká díla vytvořili? Jen abych mohl srovnat třeba s Rembrandtem, Wagnerem apod...

10 3
možnosti
Foto

Doporučuji dokument Občan K

0 2
možnosti
Foto

Naprosto skvěle napsáno a podepisuji se pod to...

Umění se snaží vyvolat v lidech emoce. Je to exhibicionismus myšlenek.

Nijak neschvaluji rozstříhání zástavy

1 7
možnosti
MS

Otázka je jestli konkrétně performanční umění se dá přirovnat k vámi napsané definici umění,protože z Kohoutových textů jsem pochopil,že se musí vymykat akademické a vlastně většinovou společností vytvořené jakékoli definici.Což je samo o sobě umění vymyslet umělecký směr,který nikam nepatří.

0 0
možnosti
JD

J94a17n 48D84o46m47e85k

30. 6. 2016 18:57

Kde jakej blb se tvari jako umelec. Snad dostanou adpon dva roky zlodeji a vandalove. Co je to za umeni rozstrihat zastavu...

12 4
možnosti
  • Počet článků 51
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1399x
Pracuji jako pedagog, vědec a zastupitel v UH. Na FF MU v Brně jsem vystudoval několik oborů. V doktorském programu se specializoval na ekonomické dějiny měst a obcí.

 

www.facebook.com/jan.zapletal.1272

Seznam rubrik