Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dobře napsáno, mám velmi podobný názor na situaci i jmenované osob, zejména "ekonomky".

Karma.

0 0
možnosti
BK

Mgr. et Mgr. ??;-D a ANOista? ;-D

Dík, to mi stačí. ;-D;-D

0 0
možnosti
LB

Vážený pane Zapletale, Vámi zmíněný rozhovor moderátorky Tvarůžkové s ekonomkou Šichtařovou jsem viděl. Nebudu teď ani naznačovat, jaký dojem ve mně zanechal, abych případně neovlivnil Vaše následné uvažování. Velmi bych Vás chtěl poprosit o jedno - pokuste se formou dalšího příspěvku v blogu nastínit, jak by debata probíhala (či měla probíhat), pokud byste byl hostem místo Šichtařové Vy. Ukrutně rád bych to chtěl porovnat. V tomto blogu jste vyjádřil v podstatě jen poměrně sžíravou kritiku, ale ani nástin Vašeho smýšlení o dané problematice. Nejsem ekonom, a tak bych rád slyšel kvalifikovanou oponenturu, abych se v tom trochu zorientoval. Předem děkuji.

1 0
možnosti
Foto

... ekonomové jsou také jen lidé (konec konců: do těch konců to přivedli tak trochu i oni). Kvůli radikálním škrtům (snažím se žít spíš na úkor minulých generací) nemám televizi a tak uvedené duely nemohu posoudit. Stačil jsem si však všimnout, že paní Tvarůžková (nomen omen?) je pěkná ženská a tak bych stejně koukal spíš na ni než (třeba) na paní Švihlíkovou (která mi zas nějak extra hloupá doposud nepřipadala).

1 0
možnosti
JH

J53a54n 45H32a26v22r78d61a

11. 7. 2015 8:53

Problém, o kterém píše p. Zapletal, není problém ani tak v televizi (připravenost moderátorů) ani ve zvaných hostech. Problém má spíš pan Zapletal (ostatně jako mnoho dalších z nás) se "způsobem této společnosti, která je poněkud nešťastná".

Totiž lidé, kteří byli vychováváni a vzděláni ještě v minulém století, mají více kritického myšlení než mladší lidé (45 a výše, čest výjimkám) a proto citlivěji vnímají zkreslené referování o realitě světa v médiích, hlavně těch mainstreamových, kterých je ČT přímo lídrem.

Dneska totiž není pravdou objektivní skutečnost ale to, co se mediím podaří vnutit do mysli lidí a ti to vnímají a chápou dle záměru medií. Pochopitelně je nutné připomenout, že media dělají jenom to, jak jsou úkolována svými vlastníky a finančními přispěvateli.

6 0
možnosti
FS

Pane Zapletale, u těch ekonomek to tak černě nevidím. Už to zde někdo uváděl - těžko se něco v ekonomice předvídá, když je vývoj silně a často "neekonomicky" ovlivňován politickými vlivy či vlivy brutálních globálních hráčů. Já bych kritiku směřoval spíše směrem k moderátorkám či moderátorům - stále jsou nepřipravení, naivní až hloupí. Stále trpí fixní ideou, že "diskuzi musí vést" a pod vlivem této poučky v ten nenemožnější moment skočí do výkladu pozvaného odborníka a vehementně (často ječivě jako kdysi paní redaktorka Drtinová) kladou další, nesouvisející až nesmyslnou otázku.

11 0
možnosti
JZ

Expertem v tom, co píšete je pí. Písařovicová (a to nedávno dostala nějakou cenu..). Zeptá se. Tázaný odpoví na něco úplně jiného. A ona bez mrknutí oka položí další otázku. * Víc takových, jako je Daniel Stach a méně Písařovicových.

2 0
možnosti
JT

Myslím,že jste ve svém jistě spravedlivém rozhořčení přehlédl jeden nepatrný detail toho ,že Řecký problém od počátku není ekonomický ,ale politický,jak jinak si vysvětlit fakt že je ještě stále členem měnové unie a neplatí vlastní měnou?Který ekonom by doporučil ivestici takového rozsahu do projektu,kde je jen mizivá šance alespoň na její návratnost?Vy?Děkuji nechci.Obecně nemám v oblibě lidi,kteří dokáží říct A aby následně pozapoměli říct to podstatné B.Kritizovat je strašně snadné,to dokáže ,jak sám trefně zmiňujete kterýkoli Lojza z Horní Dolní ale zplodit myšlenu a jít tak s vlastní kůží na trh,toť zřejmě velké sousto i pro velikána Vašeho formátu..

5 1
možnosti
TJ

Před lety v pořadu Tah dámou jsem viděl diskuzi ohledně Řecka mezi ekonomem panem Sedláčkem a paní Šichtařovou se Švihlíkovou, které se spojili proti panu Sedláčkovi a štěkali na něj jako dvě pavlačové dryáčnice, což v porovnání s klidnou argumentací pana Sedláčka zvýraznilo hystericky afektované vystupování obou přítomných dam. Styl argumentace paní Švihlíkové poulící očima a paní Šichtařové, nepříjemně arogantní v porovnání s příjemným vystupováním pana Sedláčka byla očividná. Nejsem odborník na ekonomii, ale většina příspěvků paní Šichtařové zde je ve stylu jak vše špatně dopadne a svět se řítí do záhuby. Její mantrou neustále omílanou dokola je: "Vždy jsem Vám to říkala, že to špatně dopadne!". Obě dámy mi silně připomínají jiné dva ekonomy, pana Zemana s Klausem, stejná arogance, sebestřednost, neomylnost, stejně zbytnělé EGO - jen ony mají pravdu a běda každému, kdo s nimi nesouhlasí, toho jedna ukřičí a druhá jízlivě sejme. V jiném pořadu Otázky Václava Moravce diskutovala paní Švihlíková s panem Mejstříkem a ten byl nucen si od ní odsednout, protože se chovala nesmyslně nepřístojně a pro vzdělaného člověka nedůstojně.

4 2
možnosti
RM

Pane Zapletale, bohužel se budu opakovat : kromě sena a slámy toho v hlavě moc nemáte ..

3 4
možnosti
JZ

Díky! Opět názor jste přidal názor s nosnou myšlenkou. Díky pane starosto. Víc takových včele obcí!

5 1
možnosti
NO

vzdyt je to asi 10 xichtu, ktere se tam porad dokola toci. Marek, Dufek, Bures, Sedlacek, Sichtarova, Michl. Pravda, ti klausovo akademici na VŠE ci srandisti z CNB, to je jeste vetsi kanal.

Za poslech stoji snad jen exGoldman Jonas a paradoxne odborarske duo Fassmann & Ungerman :-)EUR^

3 1
možnosti
  • Počet článků 51
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1399x
Pracuji jako pedagog, vědec a zastupitel v UH. Na FF MU v Brně jsem vystudoval několik oborů. V doktorském programu se specializoval na ekonomické dějiny měst a obcí.

 

www.facebook.com/jan.zapletal.1272

Seznam rubrik